Poklad na Níle - Egyptské pyramídy, Káhira a plavba po Níle

Destinácia: Egypt
Kód zájazdu: 1279966
Cena od: 2 189,27 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

13.09.2024 8 dní First Minute 2 189,27 € +0 € odlet: Bratislava letecká
04.10.2024 8 dní First Minute 2 189,27 € +0 € odlet: Bratislava letecká
15.11.2024 8 dní First Minute 2 189,27 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Úvod:
8-dňový letecký zájazd

Perex:
Tak ako je „Egypt darom Nílu“, tak je jeho história darom pre dnešný svet a to od brehov Stredozemného mora až po púštne piesky, ktoré vanú až do Sudánu. Kedysi dávno práve pri dnešnej Káhire sa zrodili pyramídy, v Luxore vynikol zlatý vek faraónov, v Asuáne znovu povstala láska bohov a v Abu Simbel nechal Ramese II. pozdvihnúť seba na boha, aby ukázal svoju nehynúcu slávu.

1. deň:
Odlet z Bratislavy do egyptského letoviska Hurghada. Ubytovanie, večera v hoteli.

2. deň:
Skorý transfer do Luxoru, kde začne naša plavba. Navštívime dva nádherné chrámy na východnom brehu Nílu - Luxor a Karnak. Chrám v Karnaku, kultové stredisko boha Amona. Bol postupne stavaný a rozširovaný až 1500 rokov. Na jeho výstavbe sa zúčastnila väčšina významných faraónov. Luxor je jedným z najstarších a najvýznamnejších miest v Egypte. Mesto i chrám sú postavené v súlade s pravidlami egyptského náboženstva - východ je symbolom zrodenia, západ symbolom smrti.

3. deň:
Navštívime „ríšu mŕtvych“ Údolie kráľov, kde sa nachádzajú hrobky kráľov z 18., 19. a 20. dynastie. Svoje miesto tu má i hrobka azda najznámejšieho faraóna Tutanchamóna. Navštívime Chrám kráľovnej Hatšepsut, čiastočne vytesaný do skaly a čiastočne dostavaný do svojej pôvodnej podoby. Nevynecháme ani sochy faraóna Amenthotepa III. – Memnonove kolosy. Plavba do Edfu.

4. deň:
V meste Edfu navštívime chrám sokolieho boha Hora, ktorý je nielen najzachovalejším chrámom v celej krajine, ale i jedným z najkrajších chrámov. Boh Hor je vždy znázorňovaný ako sokol a jeho krídla boli symbolom rozlohy vesmíru a slnko a mesiac boli považované za jeho oči. Plavba do mesta Kom Ombo, kde navštívime chrám boha Sobeka. Asuán.

5. deň:
Asuán je akousi pomyselnou "bránou do čiernej Afriky", a zároveň je mestom bez jediného mosta. Veľká asuánska priehrada vystihuje kontrast starej a novej doby. High Dam, Philae. Fakultatívne podľa času možná návšteva Núbijskej dediny.

6. deň:
V skorých ranných hodinách transfer na letisko k miestnemu preletu do Káhiry, ktorá je dejiskom jediných z existujúcich siedmych divov sveta. Prehliadka pyramíd v Gíze, ktoré sú bezpochyby unikátnym príkladom dokonalosti staroveku postavené faraónmi 4. dynastie. Panovníci Chufu, Rachef a Menkaure boli odhodlaní pre veľkolepé stavby. Veľká Chufuova pyramída obsahuje 2,5 milióna kamenných blokov, Rachefova sa zachovala najlepšie a Menkaureova je najmenšia. Ku pyramídovému komplexu patrí aj známa sfinga a údolný chrám zo žuly. Tisíce egyptských pokladov vystavuje aj archeologické múzeum, kde nechýba poklad Tutanchamona s „úžasnými vecami“, ako sa o nich v roku 1922 vyjadril jeho objaviteľ Howard Carter. Prelet do letoviska Hurghada.

7. deň:
Voľný deň v Hurghade.

8. deň:
Odchod na letisko, odlet z Hurghady do Bratislavy.

Poznámka:
Trasa plavby a dni odchodov sa môžu meniť. Lodným itinerárom sa prispôsobuje následne aj program zájazdu.

Doprava:
Letecká.

Ubytovanie:
4* hotely, 5* loď

Stravovanie:
plná penzia

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Bratislavy. Servisné poplatky. Miestne transfery. 4x ubytovanie na 5* lodi s plnou penziou, 3x ubytovanie v 4* hoteli v Hurghade s plnou penziou. Vstupy a výlety a miestneho sprievodcu. Miestne prelety ASW-CAI, CAI-HRG.  Vstupné vízum. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Stravu a nápoje nezahrnuté v programe. Doplatok za jednolôžkovú izbu/kajutu. Fakultatívne výlety - Abu Simbel, let balónom nad Luxorom. Cestovné poistenie.

Povinné doplatky:
Povinné prepitné na lodi 80 USD (platí sa na mieste).

Novinky

Spustenie nového webu

20.5.2011 Pripravili sme pre Vás novú verziu našej webovej stránky, ...

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,25 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,70 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »