Sicília: Etna, Savoca, Katánia, Syrakúzy a Taormina

Sicília: Etna, Savoca, Katánia, Syrakúzy a Taormina
Destinácia: Taliansko, Sicília
Kód zájazdu: 1286386
Cena od: 727 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

28.04.2024 4 dni Last Minute 734 € +0 € odlet: Viedeň letecká
28.04.2024 5 dní Last Minute 839 € +0 € odlet: Viedeň letecká
28.04.2024 6 dní Last Minute 1 015 € +0 € odlet: Viedeň letecká
30.05.2024 4 dni First Minute 860 € +0 € odlet: Viedeň letecká
30.05.2024 5 dní First Minute 852 € +0 € odlet: Viedeň letecká
30.05.2024 6 dní First Minute 967 € +0 € odlet: Viedeň letecká
11.10.2024 4 dni First Minute 727 € +0 € odlet: Viedeň letecká
11.10.2024 5 dní First Minute 826 € +0 € odlet: Viedeň letecká
11.10.2024 6 dní First Minute 905 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

1.deň - Katánia
Odlet z Viedne do Katánie.
Prílet do Katánie, spoločný transfer do hotela, ubytovanie a začína náš program.
Sicília, „ostrov Slnka“, najväčší a najjužnejší ostrov Stredomoria (od pevniny ho oddeľuje iba 5 km široká Messinská úžina); Región Sicília má špeciálny autonómny status od r. 1946; súčasťou Talianska je od r. 1861. Obmývajú ju tri moria: Stredozemné (JZ), Tyrhénske (S) a Iónske more (V). K Sicílii patrí 8 ostrovov: Aeolské alebo Liparské ostrovy (Vulcano, Lipari, Salina, Panarea, Stromboli; Filicudi, Alicudi). Egadské ostrovy (Levanzo, Favignana a Marettimo). Panteleria. Pelagické ostrovy (Linosa a Lampedusa). Ustica. Isole Ciclopi. Isole delle Palme. Isole dello Stagnone. Sicília je asi polovica zo Slovenska. Najširšia časť ostrova: 188 km; najdlhšia časť: 288 km. Od pobrežia až po najvyšší vrchol ostrova je viac ako 3 000 m (teplotný rozdiel medzi pobrežím a horami je obrovský). Sicília je krásna, divoká a plná kontrastov; ostrov postupne lákal kolonistov a dobyvateľov všetkých národností. Zanechali tu grécke chrámy, rímske ruiny, normandské kostoly a hrady,  arabsko-byzantské dómy... tento jedinečný mix európskej a arabskej kultúry z nej robí atraktívnu destináciu. 
Katánia - počtom obyvateľov je po Palerme druhým najväčším sicílskym mestom, celkovo desiatym spomedzi všetkých talianskych miest. Takisto patrí medzi pätnásť talianskych miest, v ktorých sa nachádza metro a je na zozname Svetového dedičstva UNESCO. Pozrieme si centrum s Katedrálou Svätej Agáty, prístav a pevnosť Castello Ursino, ktorú postavili v tesnej blízkosti mora v roku 1240.
Večer návrat do hotela, voľný program.


2.deň - Etna, Savoca a Taormina
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom, odchod na výlet Etna a Taormina.
Dnes nás čaká výlet k najväčšiemu vulkánu Európy – k sopke Etna: vrchol pokrytý lávovými prúdmi, vulkanickým popolom a ostrovčekmi snehových polí. Cesta zvaná „Strada del´Etna“ s mnohými zákrutami nás dovedie k horskej chate Sapienza vo výške 1 910 m.n.m., kde si užijete krásny výhľady na krátery Silvestri. S výškou 3 357 metrov je Etna najvyššia sopka v Európe. Sopka je izolovaný kopec, ležiaci približne 29 km od mesta Catania. Na jej úpätí sa nachádzajú vinice, olivové, figové a citrusové sady, vyššie polohy sú pokryté píniovými hájmi a vrchol je odlesnený, pokrytý lávovými prúdmi a vulkanickým popolom. Väčšiu časť roka sa na vrchole drží snehová pokrývka.
Pokračujeme návštevou známeho sicílskeho mestečka Savoca, s prehliadkou originálneho baru Vitelli, kde slávny americký režisér Francis Ford Coppola filmoval niektoré časti z ikonickej trilógie Krstného otca. Návšteva baru je samozrejmosťou. Ďalej  nasleduje prehliadka kostola Sv. Nicolu, kde sa filmovala svadba Michaela Corleoneho (Al Pacino) s jeho láskou Apolloniou. Savoca je mimochodom súčasťou prestížnej skupiny najkrajších stredovekých mestečiek Talianska (Borghi piu belli d’Italia). 
Taormina - Je najkrajším a najživším mestom na ostrove. Hovorí sa, že kto nebol v Taormine, nebol na Sicílii. Tak si ju dosýta vychutnáme, veď Sicília je a bude tým naj miestom, ktoré treba určite zažiť, ochutnať a precítiť, tak ako sa patrí.
Po programe návrat do hotela a voľný program.


3.deň - Syrakúzy
Po raňajkách nasleduje krátka vychádzka na železničnú stanicu a  výlet do mestečka Syrakúzy začína. Nádherné antické pamiatky, zaujímavé staré kostoly, fontána, kde rastie papyrus aj oddychová prechádzka v historickom centre ostrovčeka Ortygia s Apolónovym chrámom (najstarším dórskym chrámom na celej Sicílii). Sadnúť si na námestie pred katedrálu Santa Maria delle Colonne a vychutnávať capuccino a typické sicílske cannoli …to sú Syrakúzy! 
Romantické malé mestečko na polostrove. To musíte zažiť. Následne  prechádzka po historickom centre mesta , ktoré si zamilujete. Tam si dáme dobrú kávu a tie úžasné sicílske cannoli plnené pistáciovým alebo mandľovým krémom. Návrat do hotela a večera.
Vo večerných hodinách návrat do Katánie a voľný program.


4.deň
Pri pobyte na 4 dni: Raňajky v hoteli, transfer na letisko, odlet do Viedne.
Pri pobyte na 5 dní: Voľný program


5.deň
Pri pobyte na 5 dní: Raňajky v hoteli, transfer na letisko, odlet do Viedne.

Novinky

Spustenie nového webu

20.5.2011 Pripravili sme pre Vás novú verziu našej webovej stránky, ...

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »