Taliansko: Florencia, Benátky a Verona

Taliansko: Florencia, Benátky a Verona
Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1301017
Cena od: 578 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

24.05.2024 4 dni Last Minute 578 € +0 € odlet: Viedeň letecká
19.09.2024 4 dni First Minute 631 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

1.deň
Odlet z Viedne.
Prílet do Benátok, transfer do hotela. Ubytovanie, stretnutie so sprievodcom a prvý dotyk s Benátkami.
Benátky, vábivá zmes Východu a Západu. Toto ani európske, ale ani výhradne talianske mesto (všade cítiť stopy Byzancie a vplyv Orientu) leží na súostroví 118 ostrovčekov. Predstavuje labyrint 177 kanálov, ponad ktoré sa klenie asi 450 mostov. Mesto s romantickou atmosférou, zachovávajúce si svoju kultúrnu jedinečnosť spoznáte najlepšie, keď si ho prejdete pešo. Benátky sú zmes očarujúcich obrázkov s neprekonateľne krásnymi lagúnami; občas pôsobia až melancholicky... avšak, ich mnohotvárny šarm nikdy nesklame. Pri prechádzke mestom majte na pamäti, že atmosféra Benátok je absolútne odlišná od iných miest. Prejdeme Piazza San Marco, ktoré vzniklo asi v 9. stor. so slávnymi budovami, ako je Palazzo Ducale (najväčšia svetská stavba Benátok), Basilica di San Marco (symbol Benátok), vysoká Campanila, z ktorej je neopísateľný pohľad na mesto a lagúnu; neobídeme romantický symbol, Most Vzdychov či Most Rialto, architektonicky najdokonalejší oblúk v Európe, ktorý je viac ako 400 rokov križovatkou na hlavnom mestskom kanále.
Po ukončení programu individuálne voľno.


2.deň
Raňajky v hoteli, check out z hotela, stretnutie so sprievodcom. Transfer do Verony.
Verona. - elegantná, uvoľnená, romantická, často označovaná ako „brána do Talianska“. Druhé najdôležitejšie mesto v regióne Veneto (po Benátkach); do svetového povedomia sa dostala najmä ako dejisko  Shakespearovej najslávnejšej hry Rómeo a Júlia.
Od r. 2000 bolo historické centrum mesta zaradené do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Okrem unikátneho a populárneho balkóna na dome, v ktorom (podľa legendy) žila Júlia, určite stojí za videnie aj Arena di Verona na Piazza Bra, najväčšia operná scéna sveta (pochádza z 1. stor. n. l.).
Stredovekým srdcom mesta je námestie Piazza delle Erbe s rušným trhoviskom.
Po ukončení programu návrat do Benátok a individuálne voľno.


3.deň
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom. Presunieme sa na železničnú stanicu, odchod do mesta Florencie a začiatok spoznávania tohto nádherného mesta.
Florencia - kolíska talianskej renesancie, hlavné mesto umenia v Európe; mesto spojené s famóznymi menami stredoveku, napr. Botticeli, Dante, Galileo, Michelangelo, Machiavelli, Mediciovci... mesto umelcov, spisovateľov, filozofov. Spoločná vychádzka mestom, ktorá bude trvať zhruba 6 hodín (s prestávkami na jedlo, kávu či pohár vína); centrum mesta je relatívne malé, ale je to jedno veľké múzeum. Tvoria ho dve významné námestia: Piazza del Duomo s najvýraznejšou dominantou a symbolom Florencie, katedrálou Santa Maria del Fiore s majestátnou kupolou a farebnou novogotickou fasádou, so zvonicou a krstiteľnicou (najstaršia budova v meste) s prekrásnymi stropnými mozaikami (keď zvládneme vyjsť 463 schodov hore, odmenou nám bude úžasný výhľad na celú Florenciu a fotky, ktoré vám budú navždy pripomínať tento zážitkami nabitý výlet); na Piazza del Duomo je aj múzeum Museo dell´Opera del Duomo, kde sú uložené cenné umelecké diela, napr. Michelangelova „Pieta“. Pár krokov od Piazza del Duomi, krížom cez bočné uličky je  Piazza della Signoria (občianske srdce mesta) s Palazzo Vecchio (ozdobený 95 m vysokou vežou s cimburím a hodinami); pred jeho vchodom sa nachádza jedna z mnohých napodobenín Michelangelovho Dávida, ale aj Loggia della Signoria (terasa z dych berúcimi sochami), ba i freska starovekej Bratislavy s názvom Pressburg (aj tuná sa dá vyjsť 300 schodov a pohľad na Florenciu je boží). Hneď vedľa je najvýznamnejšia florentská galéria Galleria degli Uffizi (s rozsiahlou zbierkou svetového renesančného umenia; napr. Botticelli; Tiziano; Carravagio... a mnohí iní, nielen talianski umelci) či slávnou kaviarňou Rivoire. Keď prejdeme nádvorím galérie, po pravej strane zbadáme most Ponte Vecchio, ktorý určite nevynecháme  (najstarší a najužší most ponad rieku Arno) s obchodíkmi z 13. storočia, ktorý prežil povodne, vojny či občianske nepokoje a dnes patrí k symbolom Talianska.  Na jeho opačnej strane je časť Oltrarno, kde určite musíme zájsť na Piazzale Michelangelo (Michelangelovo námestie), nielen preto, že námestíčku dominuje ďalšia napodobenina Dávida (originál je v Galleria dell´Accademia), ale najmä pre neopísateľný pohľad na všetky dominanty Florencie. Náš okruh mestom ukončíme v kostole Santa Croce, kde je pochovaný Galileo, Michelangelo a Machiaveli.
V podvečer  sa vrátime do Benátok, kde sa končí náš dnešný program.


4.deň
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom a dokončenie prehliadky Benátok.
Po ukončení programu transfer na letisko, odlet do Viedne.

Novinky

Spustenie nového webu

20.5.2011 Pripravili sme pre Vás novú verziu našej webovej stránky, ...

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »