Toskánsko a jeho vidiek s možnosťou kúpania v mori

Destinácia: Taliansko, Toskánsko (Florencia)
Kód zájazdu: 1303539
Cena od: 299 €
Príplatky od: 30 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

19.06.2024 5 dní First Minute 299 € +30 € autobusová
04.09.2024 5 dní First Minute 299 € +30 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Vydajte sa do nádherného regiónu Talianska - do Toskánska. Navštívte kraj plný vinohradov, olivových hájov, historických miest, umeleckých diel, skvelého jedla a výborného vína. Uvidíte scenérie toskánskeho vidieka ako z filmu a v prípade priaznivého počasia budete mať možnosť relaxovať pri mori.

Program :
1.deň :
odchod autobusom zo Slovenska z jednotlivých nástupných miest.


2.deň :
v ranných hodinách príchod do talianskeho mesta Pisa, kde si prehliadnete mesto a uvidíte slávnu šikmu vežu, Námestie zázrakov s dómom.
Neskôr pobyt pri mori v prímorskom letovisku Forte dei Marmi, ktoré patrí medzi najkrajšie a najpopulárnejšie na pobreží Tyrhenského mora. Návšteva letoviska s kúpaním pri mori sa realizuje len v prípade priaznivého počasia a v letných mesiacoch.
V chladnejších mesiacoch (keď nie je možné kúpanie) v popoludňajších hodinách navštívite elegantné toskánske mestečko Lucca s nádherným námestím (výborné spojenie s vlakom) a v populudní prehliadka Pisy so šikmou vežou. Vo večerných hodinách odchod na ubytovanie. Nocľah.

3. deň: 
po raňajkách návšteva pôvabného San Gimignana, jedného z najatraktívnejších a typicky toskánskych miest, ktorého hradby a historické veže dokresľujú malebný obraz stredovekého mesta.
Často sa nazýva aj stredoveký ,,Manhattan". Stredoveké veže boli symbolom bohatstva a moci. Bohatstvo bolo možné merať podľa výšky veže. Každý si prial mať vyššiu vežu ako má jeho sused. Rodové veže mali zároveň obrannú funkciu a preto často nemajú ani okná.
Krátky presun do Monteriggioni. Žiadne iné mestečko v Toskánsku nevytvára takú dokonalú predstavu o stredoveku. Je obkolesené hradbami, ktoré slúžili ako obrana proti nepriateľom z Florencie.
Ďalšou zastávkou bude Siena, ktorá je považovaná za jedno z najkrajších miest Talianska.
Je preslávená každoročnými historickými dostihmi Palio. Vyznačuje sa typickými kamennými uličkami historického centra, pevnosťou a veľkolepou katedrálou.
Pozriete sa aj na netradičné vejárovité námestie Piazza del Campo, ktoré je lemované kaviarničkami, reštauráciami, obrovskou vežou Torre del Mangia a zaujímavou fontánou radosti. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

4. deň :
po raňajkách navštívite hlavné mesto Toskánska známu Florenciu. Prvou zastávkou bude úžasná vyhliadka na mesto z Piazzale Michelangelo. 
Neskôr budete pokračovať do historického centra Florencie. Florencia – to je umenie, vynikajúca talianska kuchyňa, najlepšie talianske vína a literatúra. Môžete sa sem neustále vracať, ale nikdy neuvidíte všetko.
Toto mesto sa bude navždy spájať s architektúrou a umením. Hlavné mesto Toskánska je zapísané do Svetového zoznamu kultúrneho dedičstva UNESCO. Florencia sa spája s mnohými prívlastkami ako mesto umelecké, renesančné, historické, ale i s menami ako Alighieri, Donatello, Michelangelo.
Začnete prehliadkou najvýznamnejších historických pamiatok, ktoré toto nádherné mesto ponúka. Pozriete si kostol St. Croce, ďalej bude nasledovať Piazza Signoria, Dómske námestie s dómom Santa Maria del Fiore, baptistérium, kostol San Lorenzo, most Ponte Vecchio. Individuálny program. Večer odchod autobusom na Slovensko cca o 20:00 hod..


5.deň :
príchod autobusom na Slovensko.

Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd. 

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusová doprava
2 x ubytovanie v 3* hoteli
2 x raňajky
služby overeného sprievodcu
prehliadku Florencie
prehliadku Pise
prehliadku San Gimignana
prehliadku Sieny
prehliadku Monteriggioni
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 7 € - ( môžete si  prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...).
príplatok za jednolôžkovú izbu 45 € / osoba / noc 
povinný vstupný poplatok do talianskych miest pre turistické autobusy - 30 € / osoba ( poplatok je rozpočítaný na počet miest v autobuse )
prípadná pobytová taxa na hoteli cca 2 € / osoba / noc
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
nástupné miesta a príplatky :
Nitra 9 € ( garantovaný zvoz )
Sereď 9 € ( garantovaný zvoz )
Trnava 9 € ( garantovaný zvoz )
Bratislava – bez príplatku.
Všetky nástupné miesta sa budú realizovať.
Vstupy len na základe individuálneho záujmu: 
kostol Santa Croce cca 8 €
Múzeum Uffizi vo Florencii : Uffizi Gallery lístok cca 16,50 EUR / osoba, Accademia Gallery lístok cca 18,85 EUR / osoba
Šikmá veža v Pise 18 €,
Baptistérium cca 5 €, Dóm cca 2 €
Torre del Mangia v Siene cca 10 €
Duomo v Siene cca 6 € 
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Novinky

Spustenie nového webu

20.5.2011 Pripravili sme pre Vás novú verziu našej webovej stránky, ...

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »