Rím - večné mesto autobusom

Forum Romanum, rím, poznávací zájazd, Taliansko Španielske schody, Rím, poznávací zájazd, Taliansko Námestie sv. Petra, Rím, poznávací zájazd, Taliansko Sixtínska kaplnka, Rím, poznávací zájazd, Taliansko Rím - večné mesto autobusom, poznávací zájazd Socha, Rím, poznávací zájazd, Taliansko Anjelsky hrad, Rím, poznavací zájazd, Taliansko Fontana di Trevi v Ríme Monumentálne točité schodisko vo Vatikánskych múzeách Rím - večné mesto autobusom, poznávací zájazd
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1303576
Cena od: 395,66 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

22.08.2024 5 dní First Minute 395,66 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
5-dňový autokarový zájazd

Perex:
Fascinujúci Rím je dejiskom, kde cisári, stavitelia, sochári, maliari vytvorili tie najkrajšie diela v dejinách. Ponorte sa do rímskych ulíc s pravým talianskym ruchom a zažite krásu Španielskeho námestia a slávnych schodov, námestia Navona, Fontány di Trevi, impozantného Kolosea a Fóra ako aj jedinečného Vatikánu s vyhliadkou z kupoly Baziliky sv. Petra a nádhernej Sixtínskej kaplnky, ktorej dokonalosť vyráža dych. 


Program:
1. deň:
Odchod zo Slovenska v popoludňajších hodinách (z Bratislavy cca o 16:00 hod.), tranzit cez Rakúsko.

2. deň:
V ranných hodinách príchod do Ríma. Jeho spoznávanie začneme v hlavnom meste katolíckej cirkvi, vo Vatikáne a jeho bezprostrednom okolí. Prezrieme si Námestie sv. Petra s Bazilikou sv. Petra, pričom budeme mať možnosť vystúpiť na kupolu Baziliky, odkiaľ sa ponúka bezkonkurenčný výhľad na Rím i Vatikán.  Navštívime Vatikánske múzeá (individuálna návšteva) so svetoznámou Sixtínskou kaplnkou, kde budeme môcť obdivovať impozantnú výzdobu, ktorej autormi sú najlepší renesanční umelci - Michelangelo, Bernini, Raphael a Giotto. Odchod na ubytovanie v okolí Ríma, fakultatívne večera.

3. deň:
Po raňajkách sa vyberieme spoznávať ďalšie dominanty „večného mesta“ - Fontána di Trevi, Španielske námestie so známymi Španielskymi schodmi, Piazza del Popolo, Piazza Navona, Anjelsky hrad, rímske baziliky (Bazilika Santa Maria Maggiore, Bazilika sv. Pavla), rímske katakomby. Návrat do hotela, fakultatívne večera.

4. deň:
Raňajky. Dnes si v priebehu pešej prehliadky doplníme chýbajúce diely rímskej mozaiky - spoznáme Koloseum, Forum Romanum, Kapitol, Benátske námestie s pamätníkom Viktora Emanuela II., Trajánovo fórum a Pantheon. Vo večerných hodinách odchod na Slovensko.

5. deň:
Návrat na Slovensko v popoludňajších hodinách (cca o 14:00 h.).


Ubytovanie:
2x v hoteli 3* v okolí Ríma.

Stravovanie:
2x raňajky.

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 2x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3* v okolí Ríma. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za miestenku. Doplatok za 2 večere. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

Doprava:
Autokarová.

Novinky

Spustenie nového webu

20.5.2011 Pripravili sme pre Vás novú verziu našej webovej stránky, ...

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »